Opvoeding & ouderschap

Home / Lezingen / Opvoeding & ouderschap

Lezingen huiselijk geweld en narcisme in Zwolle

De invloeden van ouderschap

Wat is het toch altijd fijn om weer lekker thuis te komen bij je ouders. Rust, veiligheid, liefde… Daar kun je weer lekker jezelf zijn, no pressure.
Jouw ouders hebben een grote invloed gehad op jou. Zij hebben jou voor een groot deel gevormd naar het mens dat jij vandaag bent. Maar wat gebeurt er als jouw ouders jou niet accepteren of lief hebben zoals dat jij zo van ze verlangt? 

Veel kinderen groeien op zonder de liefde en het begrip dat zij nodig hebben van hun ouders. Dit heeft niet alleen invloed op hun jeugd, maar ook wie zij worden als volwassene. Hun keuzes in het leven, hun gedragingen, hun relaties.
Ben jij ooit iemand tegengekomen die altijd maar de ‘slechte keuzes’ lijkt te blijven maken?

Met andere ogen zien

Opvoeding heeft een belangrijke plaats in een mensenleven en ouderschap is minstens even belangrijk. Het contact tussen een ouder een kind. De zorg, liefde, simpele woordkeuzes die worden gemaakt.

We weten allemaal hoe belangrijk de jongejaren van een mens zijn. We letten er op, houden alles goed in de gaten en vormen snel een mening over hoe het allemaal zou moeten gaan. Maar kijken we wel naar de dingen die toe doen in het leven?

Met deze lezing over de invloeden van ouderschap zet ik een helder en inzichtelijk beeld neer over het gedrag van ongeliefde of ongewilde kinderen en welke gevolgen dat heeft op hen als volwassene. Deze kennis stelt jou als professional in staat om betere hulp/ begeleiding te kunnen bieden.