Huiselijk geweld

Home / Lezingen / Huiselijk geweld

Lezingen huiselijk geweld en narcisme in Zwolle

Geweld achter de voordeur

Het is het einde van je werk- of schooldag. Je stapt in je auto of op je fiets en je gaat lekker naar huis. Je trekt de deur achter je dicht… Heerlijk, veilig thuis.
Toch is dit voor veel mannen, vrouwen en zelfs kinderen niet vanzelfsprekend. Achter de voordeur van heel veel gezinnen is het helemaal geen veilige plek.

Huiselijk geweld en narcisme komen vaker voor dan je denkt. Jij zal ongetwijfeld eens in aanraking zijn gekomen met iemand die geweld achter de voordeur meemaakt. Een cliënt, patiënt, werknemer, familielid of vriend(in).
Heb je het altijd door? En wat doe je dan in zo een situatie?

Met andere ogen zien

Huiselijk geweld heeft niets te maken met opleidingsniveau, rang of stand. Alle leeftijden kunnen slachtoffer of getuige zijn van geweld. Dan denken we ook bij geweld vaak aan fysiek geweld, maar psychische terreur blijft vaak ongezien.

Ondanks het feit dat iedereen wel eens huiselijk geweld en narcisme tegenkomt, bestaan er nog veel vooroordelen over. Maar de buitenkant zegt nooit iets over wat er aan de binnenkant echt gebeurt.
En vaak is niets wat het lijkt.

Met deze lezing over huiselijk geweld en narcisme zet ik een helder en inzichtelijk beeld neer over het gedrag van de slachtoffers, maar ook hoe een buitenstaander hier tegenaan kijkt. Deze kennis stelt jou als professional in staat om betere hulp/ begeleiding te kunnen bieden.

Lees meer over huiselijk geweld