Voorwoord

Voorwoord

#jehebtaltijdeenkeuze# – Anita Wix

Dit boek schreef ik in de eerste instantie voor mezelf. Ik wilde graag het hele verhaal van mijn leven eens op papier zetten. Juist op het punt in mijn leven dat ik dankbaar, gezond en gelukkig ben. De fase in mijn leven dat ik het begin te begrijpen:
Dat ik een missie heb om vrouwen te helpen en voorlichting te geven over een van de grootste taboes die er zijn: geweld in huis.
Dat ik fantastische kinderen heb waar ik zielsveel van houd en onze bang beter is dan ooit. Dat ik lieve, echte vrienden heb die in mij geloven en die mij steunen. Dat ik weer een fijn contact heb met de vader van mijn kinderen.

Gedurende het schrijfproces ben ik erachter gekomen dat dit verhaal de moeite waard is om te delen. Het verhaal van een slim, eenvoudig, maar onzeker meisje dat in de vrouwen=opvang terechtkwam. Het is een eerlijk verhaal, waarin ik ook mezelf niet spaar. Ik doe een boekje open over zaken die bijna niemand weet, omdat het belangrijk is om het inzicht zo groot mogelijk te maken.

Dit is mijn verhaal en mijn waarheid. Daartegenover laat ik ook de waarheid van mijn (ex)man zien. Hoe gek het misschien ook klinkt, ik ben hem dankbaar voor de tijd dat ik bij hem ben geweest. Niet omdat ik het graag mee heb willen maken, maar omdat het me uiteindelijk heeft gemaakt tot de vrouw naar wie ik al mijn hele leven op zoek was.
Ik ben er sterk door geworden en heb er mijn levensdoel door gevonden. Het heeft mij geleerd om tegenslagen te verwerken en het heeft tot doel gehad om iets achter te laten aan deze wereld. Alles heeft een reden. Dat is waarin ik geloof.

Ik heb de mensen vergeven die mij pijn hebben gedaan en ik hoop dat de mensen mij hebben vergeven die ik pijn heb gedaan.

Vergeven is de hoop opgeven dat het verleden anders had kunnen zijn.

Het is een verhaal met een lach en een traan, maar het gaat ook over moed, kracht en doorzettingsvermogen. Laat er een reden zijn dat ik dit heb meegemaakt. Ik hoop dat je iets gaat lezen en voelen waar je wat aan hebt. Dat je morgen meer liefde ervaart, betere keuzes maakt voor jezelf of om er anderen mee te kunnen helpen. En besef vooral dat je altijd een keuze hebt!

Anita Wix

 

BESTEL of DONEER nu #jehebtaltijdeenkeuze# – Anita Wix!

Wil je een reactie plaatsen? Ik zou het leuk vinden om jouw mening of ervaringen te horen!
Reacties hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Wil je dit niet? Laat het dan in jouw reactie weten!
Anoniem reageren is ook mogelijk. Vul dan ‘Anoniem’ in bij ‘naam’.

Wil jij op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de maandelijkse mail update!

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.