2019: Ananda

2019: Ananda

Ananda

Ananda is sanskriet en betekent zegeningen.
‘Tel je zegeningen’, dat is wat ik vroeger vaak te horen kreeg. Tja… In een tijd dat het erg slecht gaat en je er behoorlijk doorheen zit, denk je alleen maar.. “Wat zegeningen? Er is niets om dankbaar voor te zijn.”
Toch begrijp ik nu inmiddels dat er altijd iets is om dankbaar voor te zijn.

Wat is het toch jammer dat je meestal iets heftigs in je leven moet ervaren, moet zakken tot het maximale dieptepunt, om te kunnen veranderen. Om bereid te zijn los te laten wat jou niet meer dient, te accepteren wat je niet veranderen kunt en je bewust te worden van je bestaan. De meesten van ons leven op een soort van automatische piloot, doen elke dag dezelfde dingen, en leven van weekend naar weekend.
Pas wanneer je eens stil staat, stil bent, luistert naar jezelf en de tijd neemt om eens echt verbinding te maken met je hart ga je dat ervaren.

#jehebtaltijdeenkeuze

Het afgelopen jaar was hectisch, liefdevol, inspirerend, bijzonder en prachtig.

De lancering

De eerste maanden van het jaar was ik vooral bezig samen met Droomvallei Uitgeverij om te zorgen dat mijn boek #jehebtaltijdeenkeuze# op 8 maart kon worden gelanceerd. Na lange tijd hard werken is dat gelukt. De boekpresentatie was zeker een hoogtepunt van 2019.

Een kort geding

De aankondiging van het kort geding – aangespannen door mijn ex-man – heeft mij zeker niet uit het veld geslagen. Ik had het zelfs aan zien komen. Alleen niet al voordat het boek was uitgekomen… Tenslotte had nog niemand het gelezen!
Met de steun van mijn uitgever, mijn kinderen en vrienden zijn we vol positiviteit de zitting aangegaan. Op 21 maart kwam het vonnis en mocht het boek er gewoon blijven.
ANANDA.

Op TV

Ik werd zelfs uitgenodigd bij 5 uur live om daar mijn boek te komen presenteren.

Omgaan met de tegenslagen

Maak ik gelijk het bruggetje hoe om te gaan met de dingen in je leven waar je geen invloed op hebt:
Ga je bij de pakken neerzitten, slaap je er niet van, gaan je gedachtes alle kanten op en beïnvloed het je leven? Of sta je nog steeds elke ochtend op en ben je dankbaar voor alle mooie dingen die er nog steeds zijn.

Bijvoorbeeld de gedachtes aan het kleinkind wat opkomst is. Dat zorgde ervoor vanaf de dag dat ik dat wist dat ik elke dag heel erg blij was. Al vanaf dat ik zelf kinderen kreeg keek ik uit naar de dag dat ik de ere titel oma zou krijgen. Op 13 augustus was het dan zover. Ik werd oma van de kleine Kyan, het eerste kindje van mijn oudste zoon.
ANANDA.

Door zelf positief te zijn en je geen zorgen te maken over het verloop van zaken waar je geen invloed op hebt, gebeuren er soms wonderlijke dingen. Door alle ongevraagde publiciteit rondom het boek, kreeg mijn boodschap juist extra aandacht! Dat het de krant en de tv haalde was nooit bij mij opgekomen.

Het hoger beroep

De aankondiging van het Hoger Beroep, dat al snel na het kort geding volgde, hadden we dan ook zeker aan zien komen. Het vonnis liet ruim 8 maanden op zich wachten. We waren vooral erg blij niet weer een zitting te hebben en daarmee niet in de negatieve energie te komen van ‘de tegenpartij’, oftewel mijn ex-man. In november was het zover, met als uitkomst dat het boek niet meer verspreid mocht worden en de handelsvoorraad daarbij vernietigd. Gelukkig waren dat maar een paar boeken en mochten de boeken die in omloop waren blijven bestaan. Alle andere eisen, waaronder een recall van alle boeken en een groot bedrag aan smartengeld, zijn door de rechtbank niet gehonoreerd.
Ananda.

Weer haalde het zonder mijn weten de krant en zorgde het ook nog voor een groot aantal aanvragen voor lezingen. Het blijft mijn missie om taboedoorbreker te zijn over een onderwerp waar we liever niet over praten, over huiselijk geweld.

Samenkrachtig.nu

Ook kwam er een mooie samenwerking tot stand met Inge Miltenburg-Bos en Joyce Korver. Onder de naam Samenkrachtig.nu hebben we de handen ineen geslagen om voorlichting te geven over geweld in afhankelijkheids relaties en vrouwen te helpen die hier mee te maken hebben of hebben gehad. We organiseren bijeenkomsten voor familieleden, professionals en vrienden. In 2020 hopen we ons online programma officieel te kunnen lanceren.

Spread the message

November was een extreem drukke maand. De week tegen kindermishandeling.
Samen met mijn lieve dochter Esmee van Wees en Maaike Brunekreef hebben we een mooie tour gemaakt door Isala. We hebben voorlichting gegeven bij de Spoedeisende Hulp, Acute opname, Kinderafdeling en Psychiatrie. Fotografe Danielle de Grave heeft deze bijzonder dag vastgelegd in een hele bijzondere fotoreportage.

Ook de opening van Orange The World, de internationale Campagne tegen geweld tegen vrouwen, was een hoogtepunt. Samen met Maaike hebben we o.a. in Raalte gesproken waar burgemeester, Martijn Dadema, en hoofdredactrice Viva, Debbie Gerritsen, aanwezig waren.

Onlangs had ik een leuke ontmoeting met Tjarda Reesink we hebben elkaar via LinkedIn ontmoet. Ook Tjarda schreef een boek over haar ervaringen in een huiselijk geweld situatie en schreef speciaal voor WIX Kracht een gastblog.Tjarda’s boek Donderslag is te bestellen.

In de Libelle

Als laatste noem ik nog het prachtige interview en de fotoshoot bij de Libelle. Ook dit was weer zo bijzonder. Op de dag dat ik de Libelle kocht om deze te gebruiken als rekwisiet bij mijn lezing werd ik benaderd door de redactie voor het geven van een interview.
Ananda.

Dit mooie interview was te lezen in Libelle 52 van het afgelopen jaar. De post over dit interview op linkedin leverde bijna 24.000 views op en daarmee weer veel belangstelling en aandacht voor mijn mooie missie.

Ik ben onwijs dankbaar voor mijn gezin, mijn fantastische vrienden, mijn heerlijke huisje en mijn gezondheid. Voor het nieuwe jaar heb ik al weer veel mooie plannen. In mijn volgende blog meer daarover. Zolang ik elke ochtend met een grote glimlach mijn bed uit stap ongeacht de omstandigheden zeg ik: ANANDA.

Ik wens iedereen een liefdevol, inspirerend en gelukkig 2020!

 

 

Wil je een reactie plaatsen? Ik zou het leuk vinden om jouw mening of ervaringen te horen!
Reacties hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Wil je dit niet? Laat het dan in jouw reactie weten!
Anoniem reageren is ook mogelijk. Vul dan ‘Anoniem’ in bij ‘naam’.

Wil jij op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de maandelijkse mail update!

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.