Vaarwel #jehebtaltijdeenkeuze#, Hallo Maak je Blij

Vaarwel #jehebtaltijdeenkeuze#, Hallo Maak je Blij

Vorig jaar rond deze tijd was ik druk bezig met het voorbereiden van mijn eerste boek. En nu is het ook nog maar een paar maanden tot de volgende (E)boeklancering op Internationale Vrouwendag.

 

Een lancering en een rechtszaak

Wat was het een spannende tijd en wat heb ik enorm genoten van de feestelijke dag van de lancering. Fijne, warme, hartelijke vrienden en mijn eigen lieve kinderen. De prachtige foto’s van Annelous van Toor heb ik direct verwerkt in een tastbaar album zodat ik er altijd weer even naar kan kijken.

Het was even spannend toen de brief van de advocaat binnen kwam, waarin stond dat er een kortgeding was aangespannen. Een rechtszaak tegen mijn boek waarvan niemand de inhoud nog kende. Vol vertrouwen over de goede afloop, heb ik me er geen moment zorgen over gemaakt. De dag van de zitting was ik omringd door mijn kinderen en goede vrienden. Ik voelde me een rijk mens en vooral erg dankbaar.

De uitnodiging van 5 uur live om gast aan tafel te zijn was al binnen en wat was ik blij toen een paar uur voor de uitzending het bericht kwam dat ik mijn boek gewoon uit mocht brengen. De verkoop ging zo hard dat de tweede druk al snel moest komen. Inmiddels stroomden de dank mails en berichtjes binnen. Zoveel vrouwen herkenden zich in het verhaal en waren zo blij met de (h)erkenning.

De stem voor de stemlozen. Dat wil ik zijn en door mijn boek kon ik ook anderen een stem geven.

Geen donderslag bij heldere hemel

Als je nooit aangifte hebt gedaan en de ‘dader’ is niet veroordeeld, is het dan nooit gebeurd?

Dit blijft het punt als het gaat over geweld achter de voordeur. Zovelen, waaronder ik, hebben nooit aangifte durven doen en vaak ook niet eens kunnen doen. Van psychisch geweld kun je geen foto maken en als je zelf al niet snapt wat er met je gebeurt, wat hij met je doet, waarvan ga je dan aangifte doen?
Als je weet dat er wel iets echt mis is, maar je kunt je vinger er niet precies op zetten…

Juist daarom was het zo belangrijk dat mijn boek ook deze kant van geweld duidelijk en eerlijk belichtte. Ik was er natuurlijk vanaf het begin vrijwel zeker van dat mijn ex-man het hierbij niet zou laten zitten, en zo kwam het hoger beroep niet als donderslag bij heldere hemel.

De kracht van visualisatie

Ik bleef visualiseren dat ik aan een tafel zat om mijn boeken te signeren. Toen dat ook echt gebeurde, was ik zo dankbaar. Elke dag bleef ik positief en dankbaar voor alle mooie dingen die er gebeurden rondom mijn boek.

Ik heb mezelf heel goed aangeleerd om controle te hebben over mijn gedachten. Dat ik vooral bezig ben in denken en handelen met wat ik wèl wil, in plaats van omgekeerd. Zo bezorgde het wachten op het vonnis me in elk geval geen slapeloze nachten. Ondertussen werd ik steeds vaker uitgenodigd als spreker en bracht mijn boek me steeds verder en verder.

De definitieve uitspraak

Afgelopen maand kwam na 8 maanden de uitspraak binnen. Van alle eisen bleef er één overeind:
Mijn boek mag niet meer verspreid worden.

Wat ontzettend jammer is natuurlijk. Het terughalen van de reeds verspreide boeken is afgewezen. De geldboete ook. Maar mijn waardevolle boek blijft bestaan en ik heb daarmee iets tastbaars nagelaten aan deze wereld.

Maar we blijven positief

Ik leef mijn leven met een doel en met een groot hart vol passie. Mijn verleden inzetten op een positieve manier en vrouwen te bemoedigen om ook hun mooiste leven te leven. Het is nooit zo donker of het wordt weer licht.
Slachtoffer word je van buitenaf maar een slachtofferrol neem jezelf aan.

Met ons prachtige project Samen Krachtig helpen wij vrouwen die ook bereid zijn hun verleden achter zich te laten en positief te bouwen aan een nieuwe, vrije en krachtige toekomst.
Onze volgende bijeenkomst is op 10 december. Neem een kijkje op de site en schrijf je in.

Tijd voor de volgende stap

Belangrijk is te onthouden dat, ondanks de tegenslagen die op jouw pad komen, je nog altijd een keuze hebt. Het stopzetten van de verkoop van mijn levensverhaal heb ik van gebaald, maar ik weet wel dat ik iets moois in de wereld heb gebracht van zo veel anderen. En omdat mijn eerste boek uit de verkoop is gehaald, betekent het dat het tijd is voor een volgende!

Inmiddels ben ik ben dus weer in de pen geklommen. Zet het vast in je agenda! Op Internationale Vrouwendag (8 maart 2020) is het zover, dan lanceer ik mijn E-book: ‘Maak je Blij’.
Het is even heel wat anders dan mijn vorige. Een super leuk boekje met persoonlijke tips, verhaaltjes en foto’s uit mijn eigen leven. Ik heb er zin in, en mij maakt het nu al blij.

Tot slot, voor iedereen die mij heeft gesteund, mijn boek gekocht en uitgeleend, super bedankt!

 

Liefs,
Anita

 

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.