Het Universum: Een upgrade

Het Universum: Een upgrade

Een upgrade

Tijdens mijn reis door Australië heb ik zoveel bijzondere dingen meegemaakt die voor mij een bewijs zijn dat je denken je toekomst kan bepalen. Zie je overal tegen op of ga je mee met de flow? Zie jij alles van de zonnige kant? Maak je je zorgen of alles wel goed zal gaan of heb je een rotsvast vertrouwen dat alles goed gaat zonder twijfel?

Donderdag 5 juli

Mijn vlucht vanuit Amsterdam via Hongkong naar Sydney is prima verlopen. Ik vond het echt reuze meevallen, maar ben blij als ik mijn voeten op de Australische bodem kan zetten.

Voor de eerste nacht heb ik een hotel geregeld zodat ik niet direct in een hostel hoef te slapen en eerst even bij kan komen. Een taxi is geregeld die mij van het vliegveld naar mijn hotel brengt zodat ik niet nog laat in de avond hoef te gaan zoeken. Als ik net geland ben krijg ik al een SMS’je van de chauffeur dat hij op me wacht. Er staat echter een lange rij en er worden veel controles uitgevoerd. Maar dan krijg ik een teken dat ik uit de rij moet gaan. Ik schrik; Is er iets misgegaan? Maar wat blijkt? Ik mag uit de rij en doorlopen. ‘Mooi begin‘ denk ik.

De rit naar mijn hotel duurt ongeveer een half uur en de chauffeur zet me netjes voor de deur af. Ik heb online al betaald. Aangekomen in mijn hotel zegt de receptionist dat ik een upgrade krijg. Ik kijk hem even aan…  Hij zegt “Dat hoeft u niet te betalen hoor.” Ik had een kamer geboekt voor omgerekend € 80,-,  de goedkoopste die ze hebben. Ik krijg mijn pasje en stap met mijn zware rugzak de lift in. Als ik mijn pasje voor het slot houdt, gaat de deur open. Ik weet niet wat ik zie! Een prachtig appartement met jacuzzi, eigen keuken, zitkamer, serre en wasmachine en droger…  ‘Dit kan niet waar zijn‘ denk ik eerst… maar het is waar… En ik heb een late check out geboekt dus heb ik heerlijk de tijd om nog even van alles te genieten.
Mooi begin, zei ik toch?

Mijn backpack leven kan beginnen

Met volle bepakking verlaat ik om 14.00 uur mijn kamer en loop ik naar buiten. Direct om de hoek is het metro station en kan ik zo direct naar ‘the city’, waar mijn hostel is. Kijk dat is handig. Omdat de kaartautomaat stuk is en ik rond sta te kijken hoe ik nu naar binnen moet, komt er een medewerker aan. Zij geeft mij een pasje en zegt “Hier, dan kun je nog de hele dag gratis reizen.” Nog een upgrade!
Als ik uitstap en het metro station uitloop, blijkt recht tegenover mij mijn hostel te zijn. Ik wandel er zo naar binnen. Er zit een Nederlands meisje aan de balie die me weg wijs maakt.

Mijn backpackers leven kan beginnen.

Lees hier het vervolg: ‘Het universum: De Simkaart’.

 

Wil je een reactie plaatsen? Ik zou het leuk vinden om jouw mening of ervaringen te horen!
Reacties hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Wil je dit niet? Laat het dan in jouw reactie weten!
Anoniem reageren is ook mogelijk. Vul dan ‘Anoniem’ in bij ‘naam’.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van mijn nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor de maandelijkse mail update!

 

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.