Het Universum: De Greyhound

Het Universum: De Greyhound

Lees hier wat voorafging: ‘Het universum: De simkaart’.

Geen party animal meer

De dag erna zit ik in de ‘lounge’ van mijn hostel. Ik heb wat folders en kaarten gepakt, die liggen voor mij. Ik kijk wat ik allemaal wil gaan doen. Een lieve vriend uit Nederland (een echte Australië fan) heeft me al wat tips gegeven van plaatsen die ik zou kunnen bezoeken. Mijn ticket voor de Greyhound, de lange-ritten bus waar je in en uit kunt stappen, heb ik al geboekt.

Nick, één van de medewerkers, vraagt of ik hulp kan gebruiken en neemt de hele middag om me van alles te vertellen en te laten zien. Ik vertel hem mijn budget en geef aan dat ik geen ‘party animal’ meer ben. Elke tour die je boekt heeft allerlei feestmogelijkheden, zal ik maar zeggen.
Aan het einde van de middag heb ik alles rond en zijn de plaatsen in de bus gereserveerd. Mijn reis kan beginnen.

De Greyhound

Na 2 dagen neem ik de metro naar het centraal station, waar de Greyhound vertrekt en mij naar mijn eerste stop brengt: Byron Bay. De stad van de hippies.

Ik heb de nachtbus en ben 12 uur onderweg. s’ Morgens om 8.00 uur kom ik er aan. Terwijl ik mijn backpack op mijn rug hijs, vraag ik aan een jongen vraag of hij de weg weet naar mijn hostel. Hij antwoordt: “Jazeker, daar ben ik van en ik breng je er naar toe.” “Oh wat fijn,” zeg ik. Ik wist niet dat dat ook geregeld was. “Dat is het ook niet, ik kom hier toevallig langs” zei hij.
Hij rijdt me me door het prachtige stadje en laat me zien waar je lekker kunt eten en waar het strand is. Daarna zet hij me af in mijn hostel. Ik ben er veel te vroeg, je kunt er pas om 14.00 uur inchecken. Het meisje achter de desk vraagt waar ik nu vandaan kom en ik vertel haar dat ik uit Sydney kom. “Ohh wat een reis,” zegt ze, “Dan zul je wel moe zijn.” Zij geeft mij de sleutel van dorm 1, daar zou één vrouw aanwezig zijn. “Ik denk dat je haar wel leuk vindt. Ga er maar vast naar toe, dan kun je nog even slapen.”
En weer voel ik dat ik geholpen wordt…

Angela

Daar ontmoet ik Angela. Ze woont in Brisbane en is er een paar dagen tussenuit omdat ze in een moeilijke tijd zit. We ontbijten samen en ze vraagt of ik met haar mee wil naar de Chrystal Gardens. Ze heeft een auto en samen rijden we er naar toe. Een ongelofelijk mooie plek op deze aarde. Ik geniet er enorm van.
Angela is gescheiden en heeft net als ik een ‘nare’ relatie achter de rug, om het maar even zo uit te drukken. Alsof het zo moest zijn, kan ik haar mijn ervaringen vertellen en haar een duwtje in de rug geven. Ze is enorm dankbaar en we vinden het beide een door het universum geregelde ontmoeting.
De volgende dag vertrekt ze weer en we spreken af dat als ik in Brisbane komt we elkaar weer gaan ontmoeten.Als ik in Brisbane aankom, loop ik weer direct naar mijn hostel zonder probleem. Een mooie wandeling door te stad, geen stress, geen gezoek… Geweldig gewoon. Angela pikt me om 18.00 uur op en we gaan samen eten. Ze laat me de stad zien en vertelt wat ik eventueel de volgende dag kan gaan doen. We hebben een fantastische avond en ze is enorm dankbaar voor onze gesprekken en mijn tips. Dit moest echt zo zijn. Angela zegt dat als het hostel me niet bevalt dat ze me morgen komt halen, dan kan ik bij haar en haar dochter logeren. En dat doe ik dan ook; Deze hostel is echt niet fijn.

Ik geniet de volgende dag van een wandeling door de botanische tuin en vervolgens de lange wandeling naar Kangeroo Point. Angela haalt mij op tegen 17.00 uur samen met haar dochter. Zij heeft heerlijk voor mij gekookt en na een fijne nachtrust, brengt ze me de volgende dag naar mijn Greyhound. We spreken af om contact te blijven houden.

 Op naar de volgende stop: Noosa.

 

Wil je een reactie plaatsen? Ik zou het leuk vinden om jouw mening of ervaringen te horen!
Reacties hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Wil je dit niet? Laat het dan in jouw reactie weten!
Anoniem reageren is ook mogelijk. Vul dan ‘Anoniem’ in bij ‘naam’.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van mijn nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor de maandelijkse mail update!

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.