Pay it forward

Pay it forward

Het is alweer 6 jaar geleden

6 jaar geleden dat ik een keus heb gemaakt waar ik toen al niet 100% achter stond en blij van werd. Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd… Ik voelde me toen al gevangen en dacht dat ik er het beste van kon maken omdat ik ‘oh zo’n sterke vrouw ben’. Ik heb mezelf nooit als naïef gezien, ook niet als te goedgelovig, ook niet als een bang meisje. Maar ik was wel zo een vrouw. Zo één die dacht dat ze heus het verschil zou kunnen maken in het leven van een narcist…
Beschadigd vond ik mijn ex. Ik dacht dat hij alleen liefde en vertrouwen nodig had. En ik dacht dat ik hem dat wel kon geven. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat hij een narcist was.

6 jaar geleden is het, dat ik de keus maakte om een verschil te maken in het leven van een narcist. Maar hij maakte het verschil in mijn leven. Van super vrolijk, spontaan, genietend en positief meisje met veel vrienden, naar een vrouw die door het diepste dal is gegaan en zich nog nooit zo ongelukkig heeft gevoeld. Alleen omdat ze liefde gaf aan de verkeerde…

En nu… Nu ben ik vrij…
En nu… Nu begint het pas.

WIX Kracht: wandelcoach

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Jaren geleden ontmoette ik Anita. Ze kwam uit een verschrikkelijk huwelijk en de aantal keer dat ik haar zag, zag ik haar groeien en bloeien. Soms sprak ik met haar over de relatie waar ik in zat en op een dag zei ze tegen mij “Ooit stap je uit deze relatie, ooit ben je eraan toe. En als dat zo ver is, dan mag je me bellen!” Voor mijn gevoel zou ik nooit opgeven. Ik zou er nooit aan toe zijn om uit deze relatie te stappen, want als ik ergens voor ga, dan geef ik niet meer op. En ach, ieder huisje heeft zijn kruisje toch?

Toch heb ik haar woorden  altijd onthouden. Toen ik jaren later besloot dat ik echt niet meer kon, al was het vooral voor mijn kind die er inmiddels was, moest ik steeds denken aan de woorden van Anita. Heel langzaam heb ik me op eigen kracht los proberen te maken van deze relatie. Ik ben Anita gaan volgen op social media en haalde mijn kracht uit het feit wat zo overduidelijk was bij haar, dat ik niet alleen was in deze ellende. En dat je er echt uit kan komen!

Een duwtje in de goede richting

Toen ik eindelijk de stap had gezet en was verhuisd, wist ik het niet meer… Ik wist niet welke weg ik in moest slaan, wat me te wachten stond, hoe ik moest voelen en denken op een gezonde manier. Het voelde alsof ik gefaald had… En ik had zó hard geknokt…

Ik had geen energie meer om hier alleen uit te komen. Ik besloot Anita te berichten en hoopte dat ze me een duwtje in de goede richting kon geven.
Ze herkende me gelijk! We spraken af om te gaan wandelen.

Na de eerste wandeling merkte ik al verschil! Haar positiviteit! Haar energie, haar ervaringen, haar liefde voor de medemens, haar bijzondere kijk op het leven, haar eerlijkheid en puurheid, de tijd die ze voor me neemt… Maar vooral hoe goed ze me begrijpt. Kortom, de WIX Kracht. Ik heb het zelf ondervonden. En daar ben ik zo dankbaar voor.

Dingen die ik niet met anderen kan delen omdat ze het simpelweg niet begrijpen waarom ik me zo voel, of waarom ik over iets zo denk. Omdat ze het simpelweg zelf niet hebben meegemaakt. Tegen Anita kan ik alles zeggen, waar ik mee zit, overal waar ik tegenaan loop, ze is heel open-minded en kijkt nergens van op. Ze heeft de beste tips en oefeningen, en het werkt!

Anita WIX Kracht, Nu ben jij aan de beurt!De weg is korter

Ik ben langzaam weer mezelf aan het worden, maar dan nog wat positiever en krachtiger! Ik ben er nog niet, maar dankzij Anita heb ik zóveel hobbels kunnen overslaan. De weg is nog lang, maar zoveel korter dan dat ik het alleen had moeten doen.

Als ik dit kan afsluiten, wil ik hetzelfde gaan doen voor iemand. Ik ben ervan overtuigd dat mensen in deze situatie dit nodig hebben!
Pay it forward… van Anita geleerd 😉

Liefs,
C.

 

Wil je een reactie plaatsen? Ik zou het leuk vinden om jouw mening of ervaringen te horen!
Reacties hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Wil je dit niet? Laat het dan in jouw reactie weten!
Anoniem reageren is ook mogelijk. Vul dan ‘Anoniem’ in bij ‘naam’.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van mijn nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor de maandelijkse mail update!

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.