Het Universum: De simkaart

Het Universum: De simkaart

Lees hier wat voorafging: ‘Het universum: Een upgrade’.

Het Opera House

De volgende dag ga ik eerst een simkaart kopen in Georgestreet, de grote winkelstraat van Sydney. Ik blijf hier de komende 7 weken, dus dat is goedkoper en dan heb ik ook beschikking over internet voor mijn vlogs en blogs. De medewerker in de winkel helpt me met het kaartje, mijn eigen simkaartje vouw ik goed in papier en berg het veilig op in mijn tas. Dan zet ik koers voor een wandeling naar het opera house.

Ik geniet er enorm van om zo in mijn uppie door de stad te slenteren en op mijn gemak heerlijk rond te kijken.Ik loop zoveel mogelijk zodat ik alles goed kan bekijken. En uiteindelijk kom ik dan aan bij Het Opera House. Ik heb er al zo veel over gehoord en hoe geweldig om dan nu hier gewoon te staan. Wauw. Wat een indrukwekkend gezicht.

Als ik in mijn Dorm (zo heet een kamer in een hostel) kom, pak ik mijn ‘belangrijke dingen buideltje’. Tot mijn schrik zie ik dat mijn simkaart weg is! Ik snap er niks van! Ik had hem toch echt goed ingepakt en opgeborgen. Ik schrok best wel even. Maar ademhalen. In… Uit… En dan denk ik ‘Nee. Ik ben hem niet kwijt, ik vindt hem wel terug.‘ Ik besluit terug te lopen naar Georgestreet, gelukkig weet ik de weg nog. De winkel waar ik de simkaart heb gehaald is enorm en het is bijna sluitingstijd; Ik probeer de jongen te vinden die mij heeft geholpen.

Het minuscule dingetje

De jongen vindt het heel vervelend voor me. We kijken een tijdje rond, maar hij gelooft niet dat we het terug gaan vinden. Ik kijk nog even om me heen terwijl hij tegen mij praat… En ineens zie ik hem! “Daar ligt hij!” Dat piep kleine micro kaartje, ligt er op de grond! Ik heb zelfs mijn bril niet op, maar dat klein, gouden, minuscule dingetje lijkt wel op te lichten! Ik buk en raap het op.
De jongen komt aanlopen en kijkt me verbaasd aan als ik hem het kaartje laat zien. Ik vertel hem dat ik het waarschijnlijk vanochtend toch heb laten vallen en hij moet lachen: “Het is toch ongelofelijk dat je het nog terug vindt hier.”

Maar niets is onmogelijk. Ik wist gewoon, en ik geloofde dat ik het terug zou vinden.

 

Wil je een reactie plaatsen? Ik zou het leuk vinden om jouw mening of ervaringen te horen!
Reacties hoeven niet openbaar te worden gemaakt. Wil je dit niet? Laat het dan in jouw reactie weten!
Anoniem reageren is ook mogelijk. Vul dan ‘Anoniem’ in bij ‘naam’.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van mijn nieuwe blogs? Schrijf je dan in voor de maandelijkse mail update!

 

Laat een reactie achter

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt.