Allemaal een keuze!

Home / Lezingen / Allemaal een keuze!

WIX Kracht: Nu ben jij aan de beurt!Maak de keuze

Laat mij mijn grootste inzichten met jou delen, zodat wij opnieuw kunnen leren. Laat mijn verleden jou iets horen en voelen waar je iets aan hebt. Dat jij morgen andere keuzes maakt en de sterkste versie van jouzelf kunt zijn.

Ik vertel mijn verhaal en deel mijn grootste inzichten, zodat wij opnieuw kunnen leren. Liefde is de grootste sleutel; Zonder liefde kunnen we niet groeien. Wees lief voor elkaar, spreek lief tegen en over elkaar. We hebben altijd een keuze, altijd hoe uitzichtloos een situatie ook lijkt. Vergeef elkaar, maar ook jezelf. Stel nooit ‘waarom’ vragen als een ander jouw hulp nodig heeft, zoals bij huiselijk geweld, maar laat weten dat je er voor diegene zult zijn. Hou van jezelf en vertel jezelf dat je goed genoeg bent en onthoud dat de kracht van je gedachten groter is dan je denkt.

Deze lezing is waardevol voor ieder mens. Elk bedrijf die medewerkers wil motiveren en stimuleren om in hun eigen kracht te staan. Iedereen die dromen en verlangens heeft maar zichzelf beperkt om die waar te maken. En ieder bedrijf dat mee wil helpen het taboe rond huiselijk geweld te verbreken en meehelpt om de stilte rondom dit taboe te doorbreken.

Door het delen van mijn verhaal medewerkers helpen die ook in een dergelijke situatie zitten of mensen kennen die ermee te maken hebben. Mijn ervaring leert dat door mijn openheid over mijn ervaringen, vrouwen en mannen bemoedigd worden om (vaak na jaren) eindelijk te moed bij elkaar durven te rapen om hun verhaal te vertellen en hulp te zoeken omdat ze weten dat ze niet de enige zijn.

Het verhaal geeft inzicht over de meest gestelde vraag : “Waarom gaan huiselijk geweld slachtoffers niet weg bij hun gewelddadige partner?” Hoe meer mensen mijn verhaal horen en delen hoe meer vrouwen en mannen we samen kunnen bereiken om de signalen en alarmbellen van huiselijk geweld kenbaar te maken. Laten we elkaar daarbij helpen.

Referenties

Ik kan een heel duidelijk beeld weergeven over hoe een ‘slachtoffer’ zich naar de buitenwereld gedraagt en weet inmiddels ook hoe een buitenstaander tegen een dergelijke relatie aankijkt. Voor professionals is het interessante en belangrijke materie.

Indrukwekkend verhaal. Anita straalt enorme kracht uit. Inspirerend!
Peter, bezoeker lezing

Ik ken Anita al meerdere jaren en ja, ook ik heb nooit iets aan haar gemerkt toen wij enkele jaren terug als collega’s samenwerkten, terwijl zij op dat moment midden in deze nachtmerrie zat. Ik beveel Anita aan bij elke organisatie of elk bedrijf met interesse in een motiverend verhaal over persoonlijke ontwikkeling en het maken van keuzes – noem het leiding in je leven.
Willem Rothuizen, Aquila Consult

Meer referenties

 

Heb je interesse in een lezing of workshop? Neem contact op!