Achter de voordeur

Home / Lezingen / Achter de voordeur

WIX Kracht: nu ben jij aan de beurt!Eerlijk, authentiek, maar niet uniek

Tijdens deze lezing neem ik je mee in mijn verhaal. Mijn verhaal is eerlijk, het is authentiek, maar het is helaas vooral niet uniek. Huiselijk geweld komt namelijk maar al te vaak voor en daar wil ik wat aan doen.

Mijn verhaal laat zelfs de meest ervaren agent en hulpverlener vooral voelen hoe het is om ‘slachtoffer’ te zijn van huiselijk geweld. Het laat je oprecht met ‘andere ogen’ zien. Het is de link tussen de theorie en hoe het er ècht achter de voordeur aan toe gaat. Ik vertel hoe ik in een gewelddadige relatie terecht ben gekomen, waarom ik niet zomaar uit deze relatie kon stappen en hoe het mij dan toch is gelukt het ‘brandende huis’ te verlaten.
Welke inzichten heb ik gekregen? Hoe is het mij toch gelukt mijn leven weer opnieuw op te bouwen na mijn verblijf in de vrouwenopvang?

Deze lezing is vooral geschikt voor hulpverleners, studenten, politie en alle organisaties die op welke manier dan ook te maken hebben met het onderwerp huiselijk geweld. Studenten leren op deze manier heel veel meer dan de theorie die ze over dit onderwerp krijgen.

Referenties

Ik kan een heel duidelijk beeld weergeven over hoe een ‘slachtoffer’ zich naar de buitenwereld gedraagt en weet inmiddels ook hoe een buitenstaander tegen een dergelijke relatie aankijkt. Voor professionals is het interessante en belangrijke materie.

Een heel indrukwekkend verhaal. Ik heb er veel respect voor dat je dit allemaal kan en wil vertellen en heel mooi hoe je op deze manier iets positiefs met je verhaal doet! Ik ben er bijna sprakeloos van.
Een krachtige vrouw en ik lees graag mee met je blog en boek!
Megan, student HAN

Niet alle ervaringsdeskundigen kunnen genoeg afstand nemen van hun persoonlijke verhaal, om van een afstand het professioneel te kunnen inzetten. Anita heeft dat met volle overtuiging wèl gedaan. 
Ontroerend, knap, fijn om naar te luisteren. Ik heb er veel van geleerd, zoals bijvoorbeeld signalen die er zijn (zowel grotere als subtielere). Vertel het door!
Jonny, bezoeker lezing

Meer referenties

 

Heb je interesse in een lezing of workshop? Neem contact op!